De beste Radiografisch bestuurbare helicopter

Radiografisch bestuurbare helicopterRadiografisch bestuurbare helikopters zijn een van de meest lastig te besturen radiografische stukken speelgoed. Anders dan bij een auto of een bood heeft de helicopter natuurlijk allereerst geen 'vaste' bodem onder zich. Daarnaast hebben radiografisch bestuurbare helicopters ook nog eens het nadeel dat er twee verschillende propellers aanwezig zijn (in ieder geval bij de meeste modellen) en dat ze erg gevoelig zijn voor de weersomstandigheden. Wanneer er buiten een beetje wind staat kan de gemiddelde radiografisch bestuurbare helikopter gemakkelijk uit balans worden gebracht en uiteindelijk zelfs neergehaald worden. Het is daarom van belang om goed te kijken naar de complexiteit van de besturing en de mate waarin de radiografisch bestuurbare helikopter bestand is tegen een eventuele crash. Het is natuurlijk niet waar je meteen vanuit wilt gaan, maar het kan altijd een keer voorkomen dat een invloed van buitenaf of een eventuele stuurfout er voor zal zorgen dat de helicopter de grond op zal gaan zoeken.

Soorten radiografisch bestuurbare helicopters

Er bestaan in principe vier soorten radiografisch bestuurbare helicopters, die allemaal zo hun voor- en nadelen kennen. Het is daarom belangrijk om goed na te gaan wat dit stuk speelgoed moet bieden en wat daarmee de wensen en voorkeuren zijn. Een verkeerde keuze kan er gemakkelijk voor zorgen dat er ongelukken ontstaat of dat er niet optimaal gebruik gemaakt kan worden van de nieuwe aankoop.

Zo zijn er allereerst de speelgoed helikopters die we kennen van de betere speelgoedwinkel. Deze radiografisch bestuurbare helikopters brengen maar nauwelijks gevaar met zich mee en bieden vooral voor de kleine kinderen een hoop plezier. De besturing is erg eenvoudig gehouden en de helikopters zijn zo ingericht dat ze maar zelden zullen crashen. Daarnaast zijn deze radiografisch bestuurbare helikopters relatief goedkoop in aanschaf en daarmee een goed stuk speelgoed voor kinderen rond een jaar of 10.

Voor de meer ervaren gebruikers van radiografisch bestuurbare helicopters zijn er ook nog voldoende mogelijkheden. Zo zijn er de Fixed Pitch en Collective Pitch helikopters. Deze radiografisch bestuurbare helikopters komen het dichtst bij de werkelijkheid. Het verschil tussen de beide is dat de hoek van de rotorbladen bij de laatste wel verstelbaar is, terwijl dit bij de 'Fixed' variant niet het geval is. op deze manier kan er worden opgestegen als met een echte helikopter. Deze benadering van de werkelijkheid is met name buiten goed te gebruiken, waar een hoop ruimte bestaat en er niet gemakkelijk tegen iets kan worden aangevlogen. Fixed Pitch radiografisch bestuurbare helikopters zijn relatief goedkoop en vallen makkelijk te onderhouden. Daarnaast zijn ze redelijk goed bestand tegen een eventuele crash en kunnen ze daarom in grotere ruimtes uitstekend binnen worden gebruikt. Bijkomend nadeel is namelijk dat ze bij een redelijke wind al snel hinder zullen ondervinden van de weersomstandigheden.

De vierde categorie radiografisch bestuurbare helicopters bestaat uit coaxiale helikopters. Ze zijn met name geschikt om binnen te gebruiken en hangen erg stabiel in de lucht. Daarnaast kan deze helikopter redelijk goed overweg met eventuele crashes. Er wordt gebruik gemaakt van twee roterende rotorbladen die in tegengestelde richting zijn gemonteerd, dit is dan ook de reden dat de helicopter zo stabiel in de lucht kan hangen.