Radiografisch bestuurbare auto

radiografisch bestuurbare autoRadiografisch bestuurbare auto's behoren tot het meest bekende speelgoed waarbij er een afstandsbediening nodig is. Het kind heeft de besturing in handen en kan de auto alle kanten opsturen die het maar wil. De radiografisch bestuurbare auto's worden doorgaans vooral voor jongens gekocht, al van jongs af aan. Uiteraard begint het allemaal met een goedkoop model radiografisch bestuurbare auto dat nog maar weinig vermogen levert. Slaat de hobby eenmaal echt aan, dan kunnen er meer serieuze radiografisch bestuurbare auto's worden aangeschaft, die natuurlijk ook meer vermogen met zich meebrengen. Dit verhoogt gemakkelijk de uitdaging om er goed mee te kunnen rijden en het plezier wat er mee beleefd kan worden.

Soorten radiografisch bestuurbare auto's

Er bestaan verschillende soorten radiografisch bestuurbare auto's. Als gezegd kennen we allemaal de instapmodellen waar vooral de kleinste kinderen mee in de wolken kunnen worden gebracht, maar de meer serieuze modellen komen met twee verschillende soorten aandrijvingen.

Allereerst is er natuurlijk de elektrische motor. Net als bij de speelgoed voor de allerkleinsten bevat de radiografisch bestuurbare auto een accu en zal deze zorgen voor het vermogen waarmee de auto gaat rijden. Het voordeel van deze radiografisch bestuurbare auto's is natuurlijk dat ze erg schoon zijn, omdat ze geen brandstof vereisen en rijden op een oplaadbare accu. Daarnaast zijn radiografisch bestuurbare auto's erg geschikt voor mensen of kinderen die verder weinig affiniteit hebben met motoren en techniek. Het laten rijden van de radiografisch bestuurbare auto's is een kwestie van het aansluiten van de batterij en vervolgens gas geven

Aan de andere kant bestaan er ook radiografisch bestuurbare auto's met een verbrandingsmotoren. Over het algemeen rijden de meeste radiografisch bestuurbare auto's met een verbrandingsmotor die als speelgoed voor kinderen worden gebruikt op benzine. Het is een manier om de radiografisch bestuurbare auto feller te laten reageren en meer kracht uit de auto te halen. Nog krachtiger wordt een radiografisch bestuurbare auto met een verbrandingsmotor die loopt op nitro (Nitromethane). Dit is echter een configuratie die vooral binnen het professionele speelgoed wordt gebruikt door de gemiddelde hobbyist. Met nitro in de verbrandingsmotor zal deze tot het uiterste worden geprikkeld en zal er dus zeer realistisch rijgedrag uit de radiografisch bestuurbare auto's gehaald kunnen worden.

Het nadeel van een verbrandingsmotor is natuurlijk wel dat dit minder geschikt is voor wat kleinere kinderen. Over het algemeen hebben zij onvoldoende technische kennis en interesse en kan het daarnaast gevaarlijk worden wanneer ze met zeer snelle radiografisch bestuurbare auto's rondrijden.